Ευρωεκλογές 2009. Αποκτούν νόημα μόνο ψηφίζοντας αριστερά

.

Δεν θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς τι είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλος αυτός ο θίασος. Όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με κάποια «δημοκρατική» ομοσπονδία, αλλά, τουναντίον, δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αφαίρεσης από τις χώρες – μέλη των όποιων δημοκρατικών κεκτημένων τους. Κεντροποιώντας την εξουσία των ανώτερων τάξεων των κρατών – μελών, προσπαθούν να την ισχυροποιήσουν, και να απαλλαγούν από τις ενοχλητικές διεκδικήσεις του κάθε λαού.

Πλέον – κεντρικά – αποφασίζεται η νομισματική πολιτική και η διάθεση του χρήματος σε όλα τα κράτη μέλη, ενώ με εκατοντάδες τρόπους (πρόστιμα, απειλές, έλεγχος δασμών κλπ) αφαιρούν ακόμη και τις ελάχιστες δυνατότητες του κάθε κράτους να ικανοποιεί απαιτήσεις του λαού.

Πέραν αυτού, ακόμη και αυτό το «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» είναι μια κομπίνα, μιας και οι αρμοδιότητές του είναι ελάχιστες. Ο κύριος πόλος άσκησης της πολιτικής της ΕΕ είναι , και θεσμοθετημένα ακόμα, η αόρατη «Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με έναν εκφασισμό, και με καμία «ένωση», «συνομοσπονδία», «ειρηνική συνύπαρξη», «δημοκρατική συσπείρωση».

Η εξουσία φεύγει από τα κράτη μέλη και πηγαίνει σε ένα κεντρικό κοινοβούλιο. Και φεύγει ακόμη και αυτό, και πηγαίνει σε μία αόρατη «Κεντρική Επιτροπή» ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ από τους λαούς.

Το αποτέλεσμα αυτής της νοσηρής πολιτικής κατάστασης είναι σε όλους μας γνωστό.

Οι φραγκάτοι παίρνουν συνέχεια μέτρα για τους εαυτούς τους, αυξάνοντας με γεωμετρικό ρυθμό τον πλούτο τους. Τραπεζίτες, μεγαλοβιομήχανοι, αρπακτικά, λαμόγια, εισοδηματίες, ιδιοκτήτες γης, εφοπλιστές και λοιποί, είναι στους 7 ουρανούς με αυτήν την κατάσταση. Έχουν καταφέρει ακόμα και να αναιρέσουν τα όποια δημοκρατικά δικαιώματα υφίστανται («πλήρης συμμετοχή» κλπ) παρόλο που και αυτά τα είχαν πάντα υπό τον έλεγχό τους, και να τα αντικαταστήσουν με «Ευρωπαϊκές Επιτροπές» που θυμίζουν πραξικοπηματίες.

Τα φράγκα βέβαια αυτά που βγάζουν δεν τα γεννάει η γη. Τραβιούνται από τον κόσμο, μέσω της ώθησής του στην ανεργία (λιγότεροι εργαζόμενοι, λιγότερα έξοδα), μέσω της ραγδαίας αύξησης των τιμών τους (περισσότερα λεφτά στα ταμεία τους), μέσω της καθήλωσης των μισθών (λιγότερα έξοδα).

Κοινώς, δυστυχία, πείνα, ανεργία, εκμετάλλευση, κακές συνθήκες ζωής και εργασίας για τους πολλούς, εκατομμύρια ευρώ για τους λίγους.

Αυτό ειναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό πρεσβεύει.

Τι άλλο νόημα λοιπόν έχουν αυτές οι εκλογές, πέραν από την υπερψήφιση της αριστεράς – όσων βέβαια αριστερών σχηματισμών μιλάνε εναντίων της ;

http://www.youtube.com/watch?v=7JwSoo1_xyE&feature=related

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αριστερά φυσικά και δεν έχει κανένα νόημα για τους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι είναι. Για όσους πραγματικά ξέρουν τι είναι η αριστερά (και όχι το τι είναι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι), είναι προφανές ότι αυτό είναι τελείως ανταγωνιστικό σε ιστορίες τύπου Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Όποιος μπερδεύει την αριστερά με το τι είναι αυτοί που την επικαλούνται, έχει απλά χάσει τη μπάλα.

    Δεν μπορώ να κάτσω εδώ να σου εξηγήσω όμως το τι είναι αριστερά. Αυτό προϋποθέτει άλλου είδους συζήτηση.

    Και φυσικά όλοι αυτοί που ανέφερες έχουν πολλές διαφορές, αλλά ο πυρήνας της σκέψης τους είναι ο ίδιος. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, σημαίνει ότι δεν έχεις καταλάβει ούτε τι λένε αυτοί, ούτε το νόημα της σκέψης τους.

    Και όσον αφορά αυτούς στα αριστερά, σχεδόν όλοι έχουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια άποψη. Προσπάθησε να πατήσεις και κανένα λινκ από αυτά, ίσως σε βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου