Της "δυνατής φωνής" να κλείσουμε τα μικρόφωνα

.
Γωνία Πειραιώς και Ιεράς Οδού, μία δυνατή παρέμβαση σε τεράστια γιγαντοαφίσα του γνωστού αστοιχείωτου ακροδεξιού.

Η «δυνατή φωνή στην Ευρωβουλή» δεν είναι παρά η δυνατή φωνή ενός ουρακοτάγκου, ο οποίος κατάφερε και τρύπωσε στην πολιτική γλύφοντας και καθαρίζοντας αυλές.

Κόντρα και στα χειρότερα ευφάνταστα σενάρια, αυτός ο άνθρωπος προβάλλεται μαζί με ένα θίασο χουντικών, ρατσιστών, πλασιέ βιβλίων και αστοιχείωτων αερολόγων που κουβαλάει από πίσω του, ασταμάτητα από τα μέσα.

Δεν είναι αυτός που ντροπιάζει τα όποια απομεινάρια πολιτισμού σ’ αυτόν τον τόπο, τέτοιοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Είναι η προβολή αυτού και των ακολουθητών του που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Και μπράβο στους μάγκες, που, μέσα στο κέντρο της Αθήνας, «πείραξαν» τον τύπο της αφίσας με τη «δυνατή φωνή», και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Συγκινητική επίσης και η ζωγραφιά με την ελληνική σημαία ως κάγκελα φυλακής μπροστά από το μετανάστη. Φοβερός συμβολισμός. Ελπίζω τώρα, που κατάντησε η χώρα μας φυλακή για τους φτωχούς μετανάστες, και βασανιστήριο και φόβος, να είναι περήφανοι οι κάθε λογής αυτοαπακαλούμενοι «πατριώτες» που λυσσάνε με τη «δυνατή τους φωνή στην Ευρωβουλή».

Σχόλια