Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ : Η Ελλάδα παραβιάζει κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ελλάδα : χεστήκαμε.

.
Η αναβίωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης ανδρών και γυναικόπαιδων που έκαναν το έγκλημα να είναι ξένοι και φτωχοί, εξήντα χρόνια μετά την πτώση της ναζιστικής Γερμανίας, είναι κάτι που σοκάρει. Παντού, εκτός από την χώρα που το ξεκινάει. Την Ελλάδα. Μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων, ειδικά των «εθνικά υπερήφανων» αδιαφορεί που η χώρα τους είναι έτοιμη να αφήσει άναυδη την υφήλιο κάνοντας ότι πιο φρικτό μπορεί να βγάλει ανθρώπινος νους…. Μάλιστα ένα περίπου 60% (δημοσκόπηση in.gr) υπερθεματίζει, υποστηρίζοντας είτε ότι «είναι προς την σωστή κατεύθυνση» είτε ότι απλά τα οργουελιανά μέτρα που αναγγέλλονται είναι… «σωστά».

Τα παραμύθια δε περί «νόμιμης διαδικασίας» ή περί «ανθρωπίνων συνθηκών κράτησης» ή περί «αναγκαιότητας αυτού του μέτρου» είναι για να τα πιστεύουν μόνον άνθρωποι χαμηλού διανοητικού επιπέδου. Από αυτές τις μέρες έχει εξαπολυθεί αστυνομικό πογκρόμ εις βάρος ανθρώπων που απλά έχουν άλλο χρώμα ή δεν μιλούν καλά ελληνικά, εξευτελίζοντάς τους και μαζεύοντάς τους στα κάθε λογής κρατητήρια. Από τη μία στιγμή στην άλλη φτωχοί άνθρωποι χωρίζουν απ’ τις οικογένειές τους, προσβάλλεται βάναυσα η αξιοπρέπειά τους, ενώ ετοιμάζεται και η προσωρινή κράτηση σε Νταχάου – στρατόπεδα συγκέντρωσης, σύγχρονες φυλακές όπου θα κρατούνται μέχρις ένα χρόνο ώσπου να βρεθεί ο τρόπος «επαναπροώθησής» στην άλλη κόλαση που έκανε η Δύση : τις χώρες γέννησής τους.

Όπως ακριβώς λέει το Βήμα της Πέμπτης 18.06.09 :

«οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστίας χαρακτήρισαν απάνθρωπη και έξω από κάθε διεθνές νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο έχει επικυρώσει η Ελλάδα, την ακολουθούμενη πρακτική των κέντρων παραμονής -που η οργάνωση χαρακτηρίζει «κέντρα διοικητικής κράτησης»-, της επαναπροώθησης και κυρίως της χορήγησης ασύλου.»

Αυτή τη στιγμή το καθεστώς της Ελλάδας εκθέτει πάνω απ’ όλα τους Έλληνες πολίτες, ενώ είναι έτοιμο να καταστρατηγήσει τα πιο αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα, που είναι γραμμένα ακόμη και στη χάρτα του ΟΗΕ με αίμα και αγώνες. Στο χέρι των Ελλήνων είναι να αντισταθούν στο καθεστώς. Αν ξεκινήσουν τα μαζικά πογκρόμ, οι βασανισμοί και η λειτουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με πόλεμο. Πόλεμο ενάντια σε ανθρώπους που απλά έτυχε να έχουν γεννηθεί αλλού. Και σε αυτόν τον πόλεμο δεν θα είναι χωρίς αντίπαλο.

Ο συνάνθρωπός μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Με το σύνθημα ο «άλλος είμαι εγώ» ο «μετανάστης είμαι εγώ» ο «αφρικάνος είμαι εγώ» πρέπει να απαντήσουμε στη βία τους.

Σχόλια